veterinarska ambulanta

Beograd, Vidikovački venac 73Z
011/770-90-96;063/103-54-69; 064/555-13-54
e-mail: office@petland.rs

ponedeljak - petak:
9 - 19h
subota:
10 - 14h
nedelja:
10 - 12h

Pregled urina


Pregled urina je važan dijagnostički postupak. Radi se fizičko-hemiski pregled sa pregledom sedimenta. I zasejavaju se mikrobiološke podloge za urinokulturu.Može da ukaže na probleme u urinarnom traktu i drugim organskim sistemima.

Fizičko-hemiski pregled urina sa pregledom sedimenta

Posebno veliki značaj ima pregled sedimenta u urinu kod mačaka. Kod njih se često stvara mokraćno kamenje. Kod mačora koji imaju mokraćno kamenje često nastaje opstrukcija uretre. Što može da dovede do smrti. Ukolko je potrebno raditi hiruške zahvate u takvom stanju veliki je rizik po život životinje. Oporavak je često komplikovan i dug. Iz tog razloga je dobro preventivno pregledati urin. Ukoliko postoji sumnja na neki problem, treba početi što ranije sa terapijom.

Urinokultura

Zasejavanjem mikrobioloških podloga urinom otkrivamo vrste bakterija koje su dovele do infekcije. Dobijamo antibiogram i na taj način znamo tačno koji antibiotik da damo pacijentu i na taj način izbegnemo pogrešno i bespotrebno davanje antibiotika.

Urin se skuplja u čistu plastični čašu. To mogu vlasnici i sami da urade, a ako je to neizvodljivo veterinar stavlja životinji kateter ili uzima urin iglom i špricem direktno iz mokraćne bešike.

Struvit

Pročitaj više

IZDAVANJE DUPLIKATA PASOŠA ZA PSE I MAČKE

29. May 2015

Ukoliko vlasnik psa, ili mačke izgubi pasoš za pse i mačke, potrebno je izdati nov. Uprava za veterinu je uvela […]

Pročitaj više...


UPLATA ZA OBELEŽAVANJE PASA I MAČAKA

9. August 2018

Uprava za veterinu je donela odluku da svaki vlasnik mora da uplati na njihov račun nakanadu za obeležavanje. Za pse […]

Pročitaj više...


NERADNI DANI

9. November 2018

AMBULANTA NEĆE RADITI ZA USKRS I 1. MAJ OD 30. APRILA DO 5. MAJA.

Pročitaj više...


PROMENA ADRESE

12. June 2020

Veterinarska ambulanta Pet Land se preselila na novu adresu Vidikovački venac 73/Z. Novi prostor je udaljen 20 m od starog. […]

Pročitaj više...